טאבולה פוניו של ורד
סלט טאבולה פוניו של ורד.
פוניו הוא דגן מלא, נטול גלוטן ונטול כולסטרול, עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים מינרלים, חומצות אמינו וחלבון צמחי. הוא מכיל ויטמיני B, אבץ, ברזל ומגנזיום. הפוניו מעולה לחילוף החומרים ומסייע בהתחדשות התאים בגוף.
לפוניו אינדקס גליקמי נמוך, מה שאומר שלוקח לו יותר זמן להתעכל ולכן הוא עוזר בשמירה על רמות סוכר מאוזנות. יתרון נוסף לפוניו הוא שהוא מכיל עמילן עמיד - מעין פחמימה שמדלגת על העיכול במעי הדק ובמקום זאת, הולכת ישר למעי הגס.
הפוניו עשיר בסיבים תזונתיים וחלבון, שילוב יעיל בשמירה על רמות סוכר מאוזנות ותרומה לתחושת שובע וירידה במשקל.
עם מרק שווה של קוסקוס או קציצות עם רוטב טעים הוא ממש מרגיש כמו קוסקוס!
הפעם קבלו אותו בגירסתו לסלט טאבולה של ורד הבשלנית עלללל
הכנת הפוניו:
את הפוניו נשטוף ונשרה במים כחצי שעה, לאחר מכן נסנן ונבשל, כל כוס פוניו נבשל עם כוס מים רותחים וכחצי כפית מלח הימלאיה ונבשל על להבה נמוכה עד שלא יישארו נוזלים.
את הפוניו המוכן נעביר בקוסקוסייר (מסננת קוסקוס)
רכיבים לסלט:
פוניו לפי ההוראות הכנה למעלה.
פטרוזיליה, רק העלים. קצוצים דק דק.
ירקות קצוצים דק:
גמבה .
עגבניות שרי.
מעט בצל סגול.
מיץ לימון.
פלפל שחור.
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים הכל יחד ונהנים!
כיצד נתייחס?
כל חצי כוס פוניו לאחר הכנה כמנת פחמימה כך שאם הכנו מכוס פוניו מבושל אז כל כל הסלט נתייחס כ 2 מנות פחמימה.
תהנו וכמובן - HARA HACI BU =כך אנו מברכים את מי שאוהבים לפני הארוחה.
